Падіння Іл-76: РФ заявила, що готова передати Україні тіла військовополонених

Росія готова передати тіла військовополонених

Росія оголосила, що готова передати українській стороні тіла військовополонених, які загинули під час аварії літака Іл-76 в Білгородській області 24 січня. Про це повідомила уповноважена із прав людини РФ Тетяна Москалькова, чиї слова цитують російські ЗМІ.

«Для цього все необхідне з точки зору процедури є.... Тіла можуть бути передані згідно з процедурами, які існують», – заявила Москалькова.

Вона додала, що перебуває в контакті з представниками України у справі про аварію літака і що «українська сторона цікавилася можливістю передачі тіл».

Москалькова уточнила, що це питання вона обговорює з уповноваженим Верховної Ради України Дмитром Лубінцем, якому до цього вона нібито «дала всі відповіді на запитання про інцидент".

«Щодо тіл − я одразу ж повідомила, що в нас є підтвердження і всі ДНК, які, за висновком експертизи, дають змогу зробити ідентифікацію особи», − заявила Москалькова.

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов повідомив у коментарі Liga.net, що Україна неодноразово зверталась до Росії з приводу передачі тіл військовополонених на борту літака Іл-76.

«Україна неодноразово зверталася до Росії з приводу передачі тіл військовополонених на борту літака Іл-76. І робота в цьому напрямку ведеться», − заявив Юсов.

Нагадаємо, 24 січня в Білгородській області РФ сталась аварія військового літака Іл-76. Після аварії ряд російських ЗМІ поширили заяви голови комітету Держдуми Росії з оборони Андрія Картаполова про те, що на літаку перебували українські військовополонені, яких везли на обмін.Згодом омбудсмен Лубінець повідомив, що Україна не побачила жодних ознак того, що на літаку Іл-76 перебувала велика кількість військовополонених, про що заявляло Міноборони РФ та інші представники Росії. Голова ГУР Кирило Буданов заявив, що ситуація з літаком Іл-76 незрозуміла, адже Росія не показує трупи.