Палата представників США розпочала збір підписів, щоб винести допомогу Україні на голосування

Демократи Палати представників США почали збирати підписи для розгляду законопроекту про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню на 95 млрд доларів в обхід спікера Майка Джонсона.

Прессекретар конгресмена Джима Макговерна повідомив, що Джим Макговерн ініціював петицію про звільнення та розпочав збір підписів.

Петицію мають підписати щонайменше 218 членів Палати представників - це більшість з усіх 435 членів нижньої палати Конгресу.

Адміністрація президента США Джо Байдена оголосила про новий пакет військової допомоги на $300 млн для України.

Гроші для допомоги Україні повинен виділити Конгрес

Щоб відновити допомогу Україні, Сполучені Штати Америки потребують рішення Конгресу. Президент Байден минулого року запитав у Конгресу $92 млрд на потреби національної безпеки, включаючи гроші для України. Це також допоможе зробити інвестиції в американську оборонну промислову базу та зберегти робочі місця у десятках штатів по всій Америці.

Зустріч Джо Байдена з лідерами Конгресу

Президент США Джо Байден провів зустріч у Білому домі з лідерами Конгресу щодо допомоги Україні та фінансування уряду для уникнення шатдауну.

Спікер Палати представників США Майк Джонсон провів приватні зустрічі з республіканцями щодо нового пакету зовнішньої допомоги, включаючи Україну.

Демократична меншість у Палаті представників США відмовилася підтримувати альтернативний законопроект республіканця Браяна Фіцпатріка зі скороченням військової допомоги Україні.