Пенсію почали виплачувати по-новому

Згідно з постановою Кабінету міністрів, пенсіонерам надають виплати за місцем фактичного проживання, а не за пропискою. Це правило було введено 6,5 роки тому, з метою вирішення проблем пенсій для переселенців із Криму та Донбасу. Також воно стосується жителів окупованих територій, які не можуть отримувати пенсію у своєму домі через обставини. У такій ситуації вони можуть забрати виплати, їхній пільговий центр знаходиться. Громадяни повинні пред'явити свій паспорт або довідку відповідних органів з місця реєстрації, щоб отримати пенсію за фактичним місцем проживання, як це передбачено у законі "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Україна також планує збільшити мінімальну пенсію. У 2019 році починаючи з січня, пенсіонери отримуватимуть 1497 гривень, а наприкінці року ця сума підвищиться до 1624 гривень. Ці показники були внесені до проекту державного бюджету на наступний рік.

Щоб отримувати пенсію за фактичним місцем проживання, потрібно надати паспорт або довідку відповідних органів з місця реєстрації, йдеться у законі "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", розповіли Gazeta.ua у Пенсійному Фонді.