Пентагон надасть Україні запчастини для винищувачів F-16

За інформацією, опублікованою на сайті Пентагону, Сполучені Штати Америки забезпечать Україну запчастинами для винищувачів F-16, які будуть передані країні.

Представників Пентагону заявили, що надання підтримки Україні не припиниться після передачі літаків. Заступник міністра оборони США Вільям Лаплант пояснив, що Україна потребуватиме запчастин для технічного обслуговування F-16.

Він наголосив, що наявність запасних частин на 90 днів є базовим правилом, яке теж має дотримуватися та відноситься до постачання будь-яких товарів. Відсутність необхідних запчастин може призвести до вихіду винищувачів F-16 з ладу через кілька місяців активних польотів.

Зазначено, що якщо інші країни, які надають свої літаки, не нададуть Україні запчастини, США знайдуть спосіб забезпечити їх. Лаплант підкреслив, що такий сценарій не буде допущений.

Пентагон також запевнив, що США спільно з партнерами, включаючи Контактну групу з питань оборони України, працюють над гарантуванням того, що Україна матиме необхідне обладнання та зможе забезпечити себе у довгостроковій перспективі.

Недавно Пентагон повідомив про те, що українські пілоти розпочали підготовчі польоти на винищувачах F-16 у США. Раніше було повідомлено, що процес навчання українських пілотів нормально протікає.

Юрій Ігнат, представник Повітряних сил ЗСУ, розповів, як Румунія створює центр підготовки українських пілотів на F-16.