Пентагон відправить в Ізраїль своїх військових

Пентагон відправить в Ізраїль своїх військових

Американські військові отримали вказівку відправитися на Близький Схід, щоб підтримати Ізраїль в разі наземної операції в секторі Гази. Пентагон уже відібрав близько 2000 військовослужбовців і підготував їх для цієї місії, що свідчить про готовність Вашингтона допомогти ЦАХАЛу - ізраїльській армії.

Головними завданнями американських військових в Ізраїлі будуть консультування та надання медичної підтримки, повідомили у правительстві США.

  • Важливо!
  • Підпишіться на наш телеграм канал новостей - INKORR

Наразі військові знаходяться на Близькому Сході та в Європі. Відомо, що передислокація відбудеться, але точної інформації про місце й мету перебування військових поки немає.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу запросив президента США Джо Байдена відвідати Ізраїль цього тижня. Чи буде реалізовано запрошення, поки невідомо, але обговорення цієї можливості тривають.

Операцію "Залізні мечі" - контратаку проти ХАМАСу в секторі Гази - ізраїльські війська розпочали після ряду провокацій із боку бойовиків. ХАМАС захоплював території, вбивав жителів і брав заручників, що стало причиною відповіді з боку Ізраїлю.

Читайте також: