Перед відставкою Резніков зробив заяву про скандал з яйцями

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Міноборони за його перебування на посаді не купувало яєць по 17 грн за штуку.

Про це Резніков сказав в інтерв'ю "Укрінформ".

"Ніколи в житті Міністерство оборони, принаймні за період мого перебування на посаді міністра, не купувало яйця по 17 гривень за штуку. І я можу розкрити величезну таємницю, але в акті Держаудиту, який от на тих три тисячі сторінок, цей факт досліджено", заявив Резніков.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Міністр заявив, що жоден правоохоронний орган не проводить розслідування за фактом закупівлі яєць за завищеними цінами.

"Стосовно яєць немає жодної кримінальної справи в жодному правоохоронному органі. Тому що вони перевірили і бачать, що факту немає, то й немає кримінальної справи, немає кого звинувачувати, немає що розслідувати. Попередню перевірку зробили правоохоронні органи, які за це відповідають", сказав Резніков.

"Ще раз: не існує жодної підозри нікому щодо яєць. Чому? Тому, що не існувало цього кейсу, розумієте?" заявив міністр.

У січні ЗМІ повідомили, що Мінборони закуповує продукти для військовослужбовців удвічі утричі дорожче, ніж у роздрібних магазинах Києва. Контракт на понад 13 млрд грн Міноборони уклало з фірмою зі статутним капіталом 1000 грн.

Минулої неділі президент Володимир Зеленський заявив, що Резнікова звільнять, а міністерство має очолити теперішній голова Фонду державного майна Рустем Умєров.

Сьогодні Резніков повідомив, що подав до парламенту заяву про відставку.