Перші засуджені жінки підписали контракт із ЗСУ

Жінки підписують контракт із ЗСУ
Жінки підписують контракт із ЗСУ

Семеро жінок, які перебували в ув'язненні, уклали контракт із ЗСУ. Жінки вирішили проходити військову службу за контрактом в обмін на умовно-дострокове звільнення.

Згідно з інформацією Міністерства юстиції, вони успішно пройшли військово-лікарську комісію та отримали згоду командирів військових частин для проходження служби у конкретних підрозділах Сил оборони.

"Ухвалений Верховною Радою Закон про мобілізацію засуджених осіб передбачає можливість потрапити до війська не тільки для чоловіків, а й для жінок. Але раніше засуджені жінки не проявляли бажання мобілізуватись до війська. Наразі ми маємо рішення щодо перших 7 засуджених, які вирішили укласти контракт зі ЗСУ", - зазначила заступник міністра юстиції Олена Висоцька.

Загалом, з дня набрання чинності Закону України, яким врегульовано порядок реалізації прав засуджених на їхню безпосередню участь у обороні нашої держави, 6101 засуджений проявив бажання долучитись до Збройних Сил України. 3823 особи вже покинули місця відбування покарань для навчання.

Читайте також