Перший випадок вірутального зґвалтування: поліція почала розслідування

Поліція Великої Британії розслідує сексуальний напад у віртуальному просторі

У Великій Британії поліція проводить розслідування щодо онлайн-нападу на персонажа віртуальної "кімнати" з боку кількох дорослих чоловіків. Це перший випадок, коли британська поліція досліджує інцидент сексуальної природи, який відбувся у віртуальному просторі, повідомляють New York Post та The Times. За словами правоохоронців, потерпіла є неповнолітньою дівчиною, віком до 16 років.

Це розслідування стало наслідком прийняття в Великій Британії Закону про безпеку в Інтернеті, який має на меті захист неповнолітніх у мережі.

Завдяки використанню гарнітури віртуальної реальності, що повністю вкриває очі і вуха, дівчина зазнала психологічну та емоційну травму, подібну до тієї, що відбувається при фізичному зґвалтуванні в реальному житті, - повідомляє поліція.

Більшість деталей даного злочину залишаються конфіденційними, щоб захистити дитину, однак страхуються від того, що судове переслідування може стати неможливим.

Ця дитина пройшла через психологічну травму, схожу на ту, що зазнає людина, яка була фізично зґвалтована. Жертва стикається з емоційним і психологічним впливом, який має тривалу дію і небезпечні наслідки для органів правопорядку, оскільки законодавство наразі не передбачає такі види сексуального насильства - розповів один з високопоставлених поліцейських

Нагадаємо, що в Інтернеті стало поширеним випадки цькування мера Парижа. Кіберзлочинцю загрожує до трьох років позбавлення волі. Також на Львівщині було оголошено вирок чоловікові за зґвалтування неповнолітньої особи під час схованки. Підсудний не визнав свою провину, проте суд, роздивившись усі докази, призначив йому дев'ять років ув'язнення.