ПФУ почав виплачувати українцям нові види допомоги з 1 липня

ПФУ виплачує нові види допомоги
ПФУ виплачує нові види допомоги

Пенсійний фонд розширює свої повноваження з 2024 року

З 1 липня 2024 року Пенсійний фонд України (ПФУ) отримав додаткові повноваження, що дозволять йому призначати та здійснювати нові види виплат для певних категорій громадян. Це стосується осіб з особливими заслугами перед Батьківщиною, учасників воєнних дій та працівників, які працюють у специфічних умовах.

Про це повідомляє "Хвиля", з посиланням на прес-службу ПФУ.

Серед нових видів виплат, які вже здійснює Пенсійний фонд:

  • Одноразова грошова винагорода для осіб, нагороджених званням Герой України за важливий героїчний вчинок.
  • Довічні державні стипендії для учасників воєнних дій під час Другої світової війни, які страждали за права людини, а також особи з особливими заслугами перед Батьківщиною.
  • Довічні державні стипендії для громадян України, які рятували євреїв під час Голокосту.
  • Одноразова грошова допомога сім'ям учасників Революції Гідності, загиблих та постраждалих під час цих подій.
  • Одноразова грошова допомога працівникам об'єктів критичної інфраструктури, які постраждали від російської агресії.

Важливо зауважити, що щомісячні грошові виплати особам з особливими заслугами перед Батьківщиною та учасникам захисту України або членам їх сімей здійснюються Пенсійним фондом з 1 січня 2023 року.

Нові повноваження Пенсійного фонду були затверджені постановою Кабінету Міністрів України № 1396 від 27 грудня 2023 року "Деякі питання соціального захисту осіб з особливими та особливими трудовими заслугами перед Батьківщиною, ветеранів війни та працівників, які працюють у спеціальних умовах".

Нагадаємо, раніше було вирішено, що сума виплати особам з подвійним статусом - особа з інвалідністю внаслідок воєнних дій та учасник Українсько-Білоруської Дружби, буде подвоєна до Дня Незалежності України.

Читайте також