ПФУ роз'яснив нову процедуру ідентифікації для пенсіонерів: як не втратити виплати

Ілюстрація до нової процедури ідентифікації для пенсіонерів
Ілюстрація до нової процедури ідентифікації для пенсіонерів

Пенсійний фонд України зазначив, що ВПО мають пройти ідентифікацію для отримання пенсійних виплат. Це стосується пенсіонерів, які були взяті на облік до 24.02.2022 та отримують пенсії в АТ "Ощадбанк".

Фізична ідентифікація повинна проводитися кожні шість місяців. Для цього можна обрати кілька способів, таких як відвідування відділення АТ "Ощадбанк" або сервісних центрів Пенсійного фонду України з документом, що посвідчує особу. Також можна скористатися особистим кабінетом на вебпорталі електронних послуг ПФУ або пройти ідентифікацію поштою, якщо пенсіонер знаходиться за кордоном. Третій спосіб - це відеоідентифікація в територіальних органах ПФУ. Крім того, запис на ідентифікацію можна зробити через вебпортал електронних послуг або контакт-центр ПФУ.

Відеоідентифікація триває до 30 календарних днів із дати подання заяви і зазвичай триває близько 20 хвилин. Під час сеансу пенсіонеру потрібно назвати своє ім'я та персональні дані, показати паспорт та відповісти на декілька запитань.

Результат відеоідентифікації надсилається на електронну пошту та зберігається в особистому кабінеті на вебпорталі ПФУ та в електронній пенсійній справі.

Читайте також