ПФУ відповів, чому в е-трудовій немає стажу за період навчання та декрету: як додати

Як додати записи про трудову діяльність до електронної трудової книжки до 2004 року?

Начальник ГУ ПФУ у Донецькій області Наталія Рад розповіла, що потрібно зробити, щоб додати записи про трудову діяльність до електронної трудової книжки до 1 січня 2004 року. Вона надала цю інформацію під час брифінгу 7 лютого.

Під час брифінгу, експерті ПФУ поставили питання:

"У 1998-2000 роках я навчалася в технікумі, в 2000 році народила дитину, а в 2002 році працевлаштувалася. Записів про навчання та період догляду за дитиною в трудовій книжці, яку я на сьогоднішній день оцифрувала, немає. Чи потрібно додати документи?"

Наталія Рад пояснила, що періоди трудової діяльності до 1 січня 2004 року, такі як час навчання та догляду за дитиною, зараховуються до страхового стажу на підставі записів у трудовій книжці та інших документів відповідно до законодавства України "Про пенсійне забезпечення".

Вона додала:

"Для того, щоб зарахувати навчання та час догляду за дитиною до стажу роботи, вам необхідно надіслати відскановані копії документів про освіту та свідоцтво про народження дитини. Після перевірки та обробки даних ПФУ та внесення їх до Реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування, нові періоди будуть додані до електронної версії трудової книжки. Результат оцифрування можна переглянути на вкладці "Оцифрована ЕТК".

Нагадаємо, раніше ПФУ відповів, чи може роботодавець відмовити у наданні декретної відпустки під час воєнного стану.