Підвищено пильність: Наєв прокоментував навчання ОДКБ у Білорусі

На території Білорусі 1 вересня розпочинаються військові навчання країн ОДКБ.

Через це українські військові посилили пильність на кордоні, повідомив у Telegram командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За його словами, українські захисники розуміють, що від ворога можна очікувати чого завгодно.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Ми свідомі того, що від ворога можна очікувати будь-чого. Але він має розуміти, що ми завжди готові до відповідного реагування", ‒ зазначив Наєв.

Він додав, що для українських військових будь-які дії з боку ворога, зокрема проведення навчань на їхній території, це певний аспект підвищення небезпеки.

"Командувачам, командирам поставлено чіткі завдання щодо підсилення оборони державного кордону України та підсилення пильності на всіх бойових позиціях", ‒ наголосив Наєв.

Країни-члени Організації договору колективної безпеки - Білорусь, Вірменія, Казахстан, Киргизстан і Таджикистан - не виявляють бажання брати участь у війні проти України. Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Попри наполягання Російської Федерації, учасники ОДКБ не хочуть ухвалювати рішення щодо проведення миротворчих операцій поза межами своїх країн.