Північна Корея знову випустила балістичні ракети в бік Японії

Північна Корея знову випустила балістичні ракети в бік Японії

У суботу, 31 грудня, Північна Корея знову запустила ракети у бік Японського моря.

Цього разу з КНДР випустили три балістичні ракети, повідомляє агенція Kyodo.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За даними міністерства оборони Японії, ракети, запущені близько 8:00 (1:00 за Києвом - Gazeta.ua) з околиць столиці КНДР Пхеньяна, пролетіли близько 350 км на максимальній висоті орієнтовно 100 км і впали неподалік східного узбережжя Корейського півострова.

Впали ракети за межами виключної економічної зони Японії. Про пошкодження літаків або кораблів поки не відомо. Перед цим балістичні ракети КНДР запускала 23 грудня.

Японський телеканал NHK повідомляє, що запуск балістичних ракет Північною Кореєю міг бути пов'язаний із успішним випробуванням напередодні Південною Кореєю твердопаливної ракети.

Південна Корея вперше запустила бойові безпілотники через кордон з КНДР. До такого безпрецедентного кроку вдалися після того, як режим Кім Чен Ина направив п'ять безпілотних літальних апаратів у повітряний простір Південної Кореї.

Приватна військова компанія "Вагнер" отримала партію зброї з Північної Кореї. Цю зброю росіяни використовуватимуть у війні проти України. Про це виданню Reuters розповів високопосадовець адміністрації президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена.