Норвегія може відправити додому сотні українців: у чому річ

Норвегія може відправити додому сотні українців: у чому річ

Із Норвегії можуть відправити додому сотні українців.

Про це повідомляє nrk.no.

Норвезький Директорат з питань імміграції (UDI) розпочав індивідуальний розгляд заяв українців, які не проживали в Україні на момент початку війни і, отже, не відповідають вимогам колективного захисту. У разі відмови, сотні українських громадян можуть бути вислані з країни. Перші розглянуті справи будуть після літа.

"Новим є те, що ми починаємо з індивідуального розгляду справ. Це робиться шляхом оцінки ситуації людини. Серед іншого, звідки вона приїхала", - заявила міністер юстиції та надзвичайних ситуацій Емілія Енгер Мель.

Українці у Норвегії / Фото: gettyimages.com

За оцінками, близько 800-1000 людей можуть бути змушені залишити Норвегію. Заяви на притулок подали 370 чоловіків призовного віку.

Однак, в міністерстві юстиції зазначають, що ризик протистояння Росії не є достатньою підставою для забезпечення притулку у Норвегії.

"Призов на термінову службу та служба у зв'язку з війною не є обставиною, що гарантує отримання притулку в Норвегії. Проте, кожен випадок має оцінюватися окремо", - пояснили у відомстві.

За даними UDI, наразі безпечними для проживання в Україні вважаються три області: Львівська, Волинська та Закарпатська.

Таким чином, Норвегія надає колективний захист понад 77 тисячам українців. Уряд вживає заходів для зниження привабливості країни та зменшення потоку нових біженців.

Нагадаємо, експерт порівняв пенсії у європейських країнах.

Читайте також: