Північнокорейські військові інженери допомагають Росії в Україні, - The Guardian

Північнокорейські військові інженери на фоні російського прапора
Північнокорейські військові інженери на фоні російського прапора

За інформацією The Guardian, Росія залучила військових інженерів з Північної Кореї для націлювання балістичних ракет на Україну.

Загибель деяких північнокорейців, які діють на окупованих територіях України, підтверджується джерелами в Києві та Сеулі.

За українськими джерелами, десятки північнокорейських військових знаходяться за російськими лініями і підтримують пускові системи для ракет KN-23.

Міністр оборони Південної Кореї Кім Йон Хюн заявив депутатам у Сеулі, що "дуже ймовірно", що північнокорейські офіцери були розгорнуті для боротьби разом з росіянами, і кілька з них загинули під час атаки. Андрій Коваленко, керівник Центру протидії дезінформації України, також підтвердив загибель деяких північнокорейців у Росії.

The Guardian наголошує, що Північна Корея відчуває переваги від участі війни проти України, оскільки може випробувати свою зброю, набути бойовий досвід та посилити свої позиції з міжнародним союзником.

За оцінками, Пхеньян надав близько половини боєприпасів більшого калібру, що були використані в цьому році, а саме понад 2 мільйони снарядів. Також були постачені ракети KN-23, які були використані в багатьох ударах по Україні минулої зими.

Москва та Пхеньян заперечують продаж зброї, хоча підтверджують зміцнення зв'язків. Офіційний представник Кремля відкинув інформацію про розгортання північнокорейських військ в Україні як "ще одну фальшиву новину".

Читайте також