Погрожують в'язницею: в РФ змушують мігрантів із Середньої Азії йти на війну

Уряд Російської Федерації вирішив проблему з мобілізацією, використовуючи мігрантів із країн Середньої Азії. Російські силові структури провели операцію в мечеті міста Котельники Московської області. Декілька десятків мусульман були затримані, перевезені до військкомату і змушені підписати контракти на військову службу. Учасником операції став фіналіст шоу "Переспівай зірку" Мамут Усеінов. Його разом з іншими чоловіками забрали на автобусі до міста Люберці. Потім їх привезли до військкомату, де була проведена медкомісія. Усінова визначили як придатного до служби і доставили до пункту збору контрактників у місті Балашиха. Потім було оголошено, що всі повинні підписати контракт на рік або йти мати в'язницю. Проте наступного дня стало відомо, що чоловіків відправлять не в Україну, а на строкову службу в армії. За інформацією Інституту вивчення війни, російське військове командування видало наказ, в якому зазначалося про необхідність знайти іноземних громадян, які ухиляються від служби.

  • Влада РФ вирішила використовувати мігрантів із Середньої Азії для вирішення проблеми з мобілізацією.
  • Рейд на мечеть у місті Котельники спричинив затримку кількох десятків мусульман, яких примусили підписати контракти на військову службу.
  • Один з затриманих учасників операції був фіналістом шоу "Переспівай зірку".
  • Мусульманів доставили до військкомату, де організували медкомісію, та потім перевезли до пункту збору контрактників.

Мобілізація в РФ продовжується, але влада не оголошує її тотально через можливі протести населення. Утім, російські окупанти вже готуються до наступної хвилі мобілізації.