Полковник РФ отримав шість років колонії через поганий захист Кримського мосту

Полковника Росгвардії засудили на шість років за поганий захист Керченського мосту

Суд визнав полковника Росгвардії, Сергія Волкова, винним у перевищенні посадових повноважень і засудив його до шести років позбавлення волі. Це сталося в справі про поганий захист Керченського мосту від безпілотників. Про це повідомляє "Медіазона".

Полковника затримали в кінці березня 2023 року. Згідно з версією слідства, обвинувачений використовував радіолокатори, які не дозволяли успішно здійснювати боротьбу зі злетаючими апаратами та захищати міст.

За інформацією офіційної агенції "РІА Новости", проблема полягала в "додатковому агрегаті", якого не вистачало для комплексів. Контракт на їх постачання був укладений у жовтні 2020 року, але через місяць після введення в експлуатацію Росгвардія відмовилася від їх використання.

За словами адвоката, радіолокатори були закуплені в монополістичному підприємстві, і полковник не мав достатньої освіти у радіотехнічній галузі. Адвокат назвав Волкова господарником та наголосив, що він не міг бути відповідальним за проблеми з комплексами.

Як зазначають російські ЗМІ, Волков провину не визнав.

Нові вибухи на мосту через Керченську протоку

Нагадаємо, перший вибух на Керченському мосту стався 8 жовтня 2022 року і спричинив обвал трилітрового автомобільного мосту та пошкодження залізничної колії. Цього дня загинула сімейна пара, яка їхала відпочивати до окупованого Криму.

Другий вибух стався 17 липня 2023 року і призвів до зруйнування одного проліту та пошкодження ще одного. Внаслідок цього загинула інша сімейна пара, також прямувала у Крим.