Польща поставила найсучаснішу систему загородження на кордоні з РФ

Польща поставила найсучаснішу систему загородження на кордоні з РФ

Польща впровадила систему електронного загородження на кордоні з Калінінградською областю Росії. Ця система включає кілька тисяч відеокамер і датчиків руху і призначена для захисту всієї сухопутної ділянки кордону з Калінінградською областю.

За даними Бюро національної безпеки Польщі, у п'ятницю було запроваджено 200 км електронного загородження на кордоні з Росією. Це найсучасніша система в Європі, яка складається з кількох тисяч камер та інших датчиків.

Монтаж електронного загородження розпочався у польському кордоні з РФ в квітні. За цю систему було витрачено 373 млн злотих (приблизно $85 млн) і це була значна інвестиція для польського бюджету.

Щодо географічних назв, у травні комісія зі стандартизації географічних назв в Польщі змінила назву Калінінграда та Калінінградської області РФ. Замість цих назв рекомендувалося вживати польські назви Крулевець для міста і Крулевецька для області.

Також в минулому році Польща завершила будівництво 187 км паркану на кордоні з Білоруссю. Огородження зроблене зі сталевих панелей висотою 4,5 метра і має колючий дріт зверху.

Читайте також: