Польські фермери визнали, що допомагають спецслужбам РФ, – Мінекономіки

Польські фермери розуміють, що їхні протести використовуються для розпалювання ворожнечі

Заступник міністра економіки України Тарас Качка заявив, що польські фермери зрозуміли, як їхні протести використовуються політиками та російськими спецслужбами для створення міжнаціональної ворожнечі між українцями та поляками.

Добре те, що фермери зрозуміли, що їхні протести використовують політики радикальні і російські спецслужби, які намагаються створити враження міжнаціональної ворожнечі між українцями й поляками

За словами Качки, лідери протестів визнали, що їх використовують, і польський уряд вже розслідує ці інциденти. Він також зазначив, що фермери стають більш розумними через переговори українських дипломатів з польським урядом, які переконали їх, що вони конкурують з російською агропродукцією, а не з українською, і не на території Польщі, а в регіоні.

Заступник міністра стверджує, що блокада кордону завдає Польщі більше шкоди, ніж Україні.

Польські фермери продовжують блокаду кордону на декількох пунктах пропуску. Україна й Польща ведуть переговори щодо тимчасового закриття кордону для товарообігу. Тисячі польських вантажівок з російською агропродукцією їздять через Білорусь в Польщу і назад.

Як повідомлялося раніше, Євросоюз збирається посилити перевірки дотримання домовленостей під час ввезення зерна з України.