Пошкодження газогону між Фінляндією та Естонією: з'явилися нові подробиці

Пошкодження газогону між Фінляндією та Естонією: з'явилися нові подробиці

Під час аварії на газопроводі Baltic Connector між Фінляндією та Естонією були помічені судна Росії та Китаю.

Фінські правоохоронці, які розслідують цей інцидент, встановили, що в районі трубопроводу в момент аварії знаходилися корабель New Polar Bear під прапором Гонконгу та російський Sevmorput.

За словами слідчого з Національного бюро розслідувань Фінляндії, вони докладно досліджують трафік в цьому морському районі, аналізуючи не лише рух кораблів, але й їх історію та попередню діяльність, у співпраці з владними органами інших країн.

Продовжується розслідування цього інциденту. Завдяки покращенню погодних умов, вдалося провести водолазні роботи та оглянути місце пошкодження.

Морський газопровід Baltic Connector між Фінляндією та Естонією був атакований росіянами 8 жовтня. Цей газопровід не буде працювати протягом кількох місяців.

У квітні Фінляндія стала 31-им членом НАТО, після чого вирішила тимчасово зупинити роботу свого консульства на північному заході РФ.

8 жовтня фінський державний оператор газотранспортної системи Gasgrid Finland повідомив про зупинку газогону, який з'єднує Фінляндію та Естонію, через підозру в можливому витоку газу. Також було отримано повідомлення про пошкодження кабелю передачі даних у Фінській затоці.

Тепер Фінляндія веде розслідування пошкодження газопроводу як наслідок зовнішнього впливу.

Читайте також: