Пошкоджено пів сотні помешкань: нові дані про наслідки російського удару по Полтавщині

Пошкоджено пів сотні помешкань: нові дані про наслідки російського удару по Полтавщині

Уночі на 16 жовтня на території Полтавщини відбулася повітряна тривога, що тривала близько чотирьох годин. Російські сили здійснили атаку на область, використовуючи ракети та безпілотні апарати. Звуки вибухів були чутні в Миргородському районі, де діяла система протиповітряної оборони. Про це повідомив голова Полтавської обласної адміністрації Філіп Пронін під час ефіру національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

За його словами, хоча об'єкти інфраструктури не постраждали, уламки ракет завдали шкоди житловим будинкам та квартирам. До цього часу відомо про зруйновані 50 приватних будинків та квартир.

Пронін повідомив, що на місці події працюють всі необхідні рятувальні служби. Три комісії були створені для оцінки збитків. Були також постраждалі особи, включаючи дитину у віці 10 років. Рятувальники діставали постраждалих із-під завалів та доставили їх у лікарню в середньо-тяжкому стані. За попередньою інформацією, немає загиблих.

Пронін заявив, що нададуть матеріальну допомогу на лікування для всіх, хто постраждав. Також будуть компенсувати збитки тим, чиє майно було пошкоджене.

Вночі на 16 жовтня, російські окупанти здійснили атаку на Україну з декількох напрямків. Вороги використали балістичну артилерію, керовані авіаційні ракети та ударні безпілотники. За допомогою Повітряних сил було знищено дві керовані авіаційні ракети Х-59 та 11 Shahed-136/131.

Читайте також: