Постраждалі від ракетного удару по Києву можуть оформити грошову допомогу: сума

Грошова допомога для киян, що постраждали від ракетної атаки

Мешканці Києва, які постраждали від ракетної атаки 7 лютого, можуть отримати грошову допомогу 10 800 гривень від гуманітарної організації Acted. Про це повідомляють у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Таку допомогу нададуть киянам:

  • у яких внаслідок російської атаки значно пошкоджено чи повністю зруйновано житло,
  • які отримали травми або мають загиблих членів сім'ї.

Ця програма надання екстреної багатоцільової грошової допомоги реалізується французькою гуманітарною організацією Acted за підтримки Мінреінтеграції. Проект фінансується урядом США через Бюро гуманітарної допомоги USAID (BHA).

Зареєструватися на допомогу можна за наявності документів усіх членів сім'ї, включаючи паспорт, реєстраційний номер облікової картки платника податків та свідоцтво про народження дитини.

Крім того, обов'язковою умовою є надання акта ушкодження житла чи фото ушкоджень.

Допомога виплачуватиметься одночасно шляхом нарахування грошового переказу через відділення Ощадбанку, Укрпошти, ПриватБанку або переказом на картку для виплат будь-якого банку.

Для зарахування допомоги на картку потрібно надати реквізити (IBAN).

З питаннями щодо надання грошової допомоги потрібно звертатися до районної влади Голосіївського району міста Києва або зв'язатися з Acted одним із наступних способів:

  • Зателефонувати до кол-центру гуманітарної організації Acted у будні з 09:00 до 16:00 за номером: (095) 285-29-84.
  • Зв'язатися з організацією Acted через соцмережі X , Instagram або Facebook.

Статистика постраждалих від ракетної атаки

Нагадаємо, внаслідок ракетної атаки 7 лютого 2024 року (у Голосіївському районі міста Києва) у першу добу зареєстровано на отримання допомоги 52 постраждалих сім'ї, які складаються зі 126 осіб.