"Потрібно ходити у сховища": чого очікувати від ракетних атак росіян

Росія продовжить ракетний терор України, тому що відчуває поразки на полі бою та на дипломатичному фронті. Кремль намагається помститися українцям, залякати цивільних та примусити до переговорів нашу державу. Тому варто найближчим часом людям бути пильними. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий аналітик Іван Січень.

"У росіян немає жодних успіхів на фронті. Вони намагаються помститися Україні. Все ще хочуть примусити нас до переговорів. Зараз наша країна готується до контрнаступу і росіяни всіма силами хочуть його зірвати. Цього місяця було кілька ключових подій і на міжнародній арені. Саміт "Великої Сімки", Парламентська асамблея НАТО. Наш президент їздив на саміт арабських держав. Всі ці заходи показують, що Україна виграє на дипломатичному фронті. Тому Росія і намагається нам протистояти, обстрілювати столицю", сказав Січень.

Такі обстріли будуть відбуватися у найближчий час, пояснив аналітик.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Кидатимуть всі свої сили і засоби. На фронті тиснути не можуть. Втратили свій потенціал. Можуть лише стріляти по нам ракетами. Але масовість може змінитися. Бо росіяни намагаються економити ракети. Наша протиповітряна оборона знищує майже всі ракети, які летять по Україні. Система ППО не може бути ефективна на 100 відсотків, але маємо хороші результати. Практично всі крилаті ракети можемо збити, балістичні складніше але і їх також. Україна вже намагається атакувати російські кораблі морськими дронами, з яких випускають ракети у Чорному морі. Людям варто пам'ятати, що у найближчий час потрібно ходити у сховища і бути пильними. Бо росіяни продовжуватимуть атаки", додав Січень.

Вдень 29 травня Росія знову атакувала Україну ракетами. Під обстрілом опинилася столиця. У Подільському районі уламки ракети впали на проїжджу частину, одна людина постраждала.

Наперед уночі Київ пережив 15-ту повітряну атаку від початку травня. Росіяни застосували дрони Shahed та ракети Х-101/555 загалом понад 40 повітряних цілей. Завдяки силам ППО вдалося уникнути влучань. Потерпілих унаслідок атаки немає, повідомила військова адміністрація міста.

Загалом цієї ночі Росія випустила по Україні до 40 крилатих ракет та близько 35 дронів. Вдалось збити 37 ракет і 29 безпілотників Shahed, повідомили Повітряні сили.