Потужна українська зброя: Ігнат прокоментував слова Зеленського

Повітряні сили прокоментували передачу далекобійної зброї українським військовим

У Повітряних силах прокоментували слова президента Володимира Зеленського про те, що союзники передали українським військовим далекобійну зброю, про яку не можна поки говорити.

Усі прекрасно розуміють, про що йдеться, сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Знаєте, я б не хотів особливо коментувати слова президента. Всі прекрасно розуміють про що йде мова. Не збили, мабуть, а знищили. Збити - це більше стосуються у небі", - сказав він.

Речник вважає, мова йде про "ті речі, які всі вже давно обговорили й дещо призабули" - знищення гелікоптерів та літаків ворога безпосередньо на аеродромах базування.

"Саме про це, імовірно, говорив президент. Тому, звичайно, засоби, які нам постачають партнери, високоточна далекобійна зброя - це саме те, що потрібно нам для стримування агресора. Як в повітрі, так і завдання йому ударів по землі. Всі прекрасно розуміють які це засоби. Це і крилаті ракети, й балістичні ракети, які потрібні Україні для того, щоб відбивати повітряний тероризм агресора", - вказав Ігнат.

Україна отримала допомогу у далекобійній зброї для захисту від ворожих атак

Західні партнери передали Україні далекобійну зброю, за допомогою якої українським бійцям вдалося знищити чимало вертольотів та літаків росіян.

Таким чином Україна захищалася від загарбників, які атакували з неба. Про це сказав на пресконференції президент України Володимир Зеленський.