Повернули 31 дитину, яких вкрали росіяни

В Україну повернули ще 31 дитину, яких вивозили російські окупанти.

Скоро діти прибудуть у Київ. Про це сказав виконавчий директор БО "Save Ukraine" Микола Кулеба, повідомили "РБК-Україна".

"Протягом четвертої місії врятували 18 українських дітей. Зараз закінчується п'ята рятувальна місія, і 31 дитина через кілька годин прибуде в Київ", сказав Кулеба.

З кожною місією кількість годин допитів у ФСБ, випробувань, через які проходять сім'ї аби повернути своїх дітей, збільшується, розповів.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Репресії посилилися після того, як Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Путіна і російської чиновниці Марії Львової-Бєлової, сказав Кулеба.

У березні МКС видав ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна і Львової-Бєлової. Обох підозрюють у скоєнні воєнного злочину незаконної депортації і переміщення дітей з окупованих районів України до РФ.

Відтепер Путін має статус підозрюваного у скоєнні міжнародного злочину, сказав генеральний прокурор України Андрій Костін.

Цього тижня 49 країн світу і Європейський Союз опублікували спільну заяву із засудженням незаконної депортації українських дітей до РФ.