Повітряні сили повідомили, чому Росія масово втрачає літаки

Українські військові збили російські літаки у відповідь на зростання присутності ворожої авіації на сході України

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що збиття російських літаків у лютому 2024 року було реакцією на зростання присутності ворога. Він зазначив, що ворог наростив свою авіаційну присутність на сході України, і тому було необхідно реагувати.

Ворог наростив авіаційну присутність на східному напрямку. Відповідно було реагування вищого військового керівництва. І Повітряні сили роблять те, що ви бачите. Збиваються вони (літаки РФ - "Главком") досить далеко, не будемо казати точну відстань

Ігнат зазначив, що російські пілоти не так нахабніють і не так підлітають близько. Вони повинні підлетіти ближче, щоб бомба летіла далі, так як вона знижує швидкість. Збиваючи ворожі літаки, російські пілоти ризикують потрапити в подібні історії, як сьогоднішня збиття Су-34.

За словами Ігната, в Україні з'являється більше засобів, щоб діставати ворога на дальніх підступах. Це є дуже важливо в умовах зростання загрози з боку Росії.

Українські військові збили ще один російський літак Су-34 на сході України. Вже одинадцять літаків було збито протягом лютого.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат зазначив, що кожен збитий Україною ворожий літак є втратою для Росії і наносить удар по її іміджу.

Нагадаємо, що 23 лютого було повідомлено про збиття російського літака А-50, який мав позивний "Баян". Екіпаж літака, який складався з десяти осіб, також був знищений українськими Збройними силами.

Додаткові статті:

  • Агресор сліпне: Forbes пояснив наслідки втрати росіянами літака А-50
  • Російські літаки падають, шанси України зростають