Повний бус цигарок та паспорт дипломата: українці «попалися» на угорському кордоні

Угорські митники затримали дипломата-порушника

Водій автомобіля намагався скористатися дипломатичним імунітетом для скарження порушення законодавства. За його дії він може отримати до 8 років в'язниці. Про це повідомили у митній адміністрації Угорщини.

Транспортний засіб, який перевозив нелегальні сигарети до Угорщини, було направлено у вантажне приміщення для огляду. На прикритті виступала пасажирка, яка назвалася дипломатом. Водій і пасажир заявили, що не перевозять товари, які потребують декларування. Однак серцевина автомобіля була опечатана лише паперовою биркою з українською печаткою.

Угорські митники попередили водія і пасажирку про плановану перевірку автобуса, після чого ті заблокувалися всередині і почали телефонувати. Один із податківців зумів потрапити всередину автомобіля через напівзачинене вікно і виявив 141,5 тис. пачок сигарет без маркування.

Водія, який є громадянином України, підозрюють у вчиненні злочину із заподіянням матеріальних збитків в особливо великих розмірах. Збитки можуть скласти понад 26,5 млн грн. Фінансові слідчі взяли його під варту, а суд має ухвалити рішення щодо його арешту. Жінці, громадянці України, дозволили покинути місце події з-за дипломатичного імунітету.

Також зазначається, що інша громадянка України була затримана при спробі контрабанди сигарет через пункт пропуску "Порубне". У її авто було знайдено 180 пачок сигарет, прихованих в упаковках з-під круасанів. Вартість контрабанди оцінюється в понад 15 тис. грн.