Працівники ТЦК та СП попалися на схемах: заробляли мільйони за "вирішення питань" з повістками

Працівники ТЦК та СП на схемах
Працівники ТЦК та СП на схемах

У Тернопільській області розкрили велику корупційну схему в місцевому центрі комплектування та соціальної підтримки. Чиновники отримували щомісяця до 150 тисяч доларів від ухиляючихся від військового обов'язку осіб.

За даними Спеціалізованої прокуратури у військовій і оборонній сфері Західного регіону, посадові особи районного центру комплектування та соціальної підтримки зловживали своїм становищем, наживаючись на ухиляючихся від служби.

На Тернопільщині ліквідували масштабну корупційну схему

За підозрою знаходяться виконувач посади начальника відділу та головний спеціаліст мобілізаційного відділення. Саме вони вимагали хабарі у громадян, які хотіли уникнути служби в армії.

За дослідженнями, один з підозрюваних збирав гроші в розмірі понад 15 тисяч гривень за скретч-картку на паливо. У разі отримання грошей, він обіцяв, що нехтові чоловіка не буде вручена повістка, і він не буде направлений до центру комплектування та соціальної підтримки для проходження медичного огляду перед військовою службою.

Також встановлено, що інша посадова особа вимагала від військовозобов'язаного 1500 доларів та 200 літрів дизпалива за роботу з оновлення військово-облікових даних та зручного розташування у тилових частинах з наступним звільненням з армії.

У результаті обшуків, які проводились з санкцією суду, вилучено значну суму грошей, а також різні документи, паливні картки, мобільні телефони та інші матеріали, які підтверджують корупційну діяльність посадових осіб.

Зараз спецпрокуратура подала клопотання про тримання в затриманні та запобіжний захід у вигляді ув'язнення для військових, причетних до схеми. Також проводиться перевірка на причетність інших осіб до злочину.

Фігуранти заробляли мільйони

Національна поліція повідомила, що корупційна схема принесла фігурантам щомісяця прибуток від 100 до 150 тисяч доларів.

Кожна послуга мала свою ціну, яка коливалась від тисячі до 15 тисяч доларів. Наприклад, за оновлення військових даних та уникнення проходження медичного огляду, плату вимагали до 2000 доларів

Також особи, які хотіли бути звільнені зі служби або списані з військової обліковки, платили від 5000 до 15 000 доларів за вплив на членів військово-лікарської комісії.

Згідно з повідомленням СБУ, розслідування триває, і вже затримано групу провокаторів, які працювали за дорученням колишнього телеведучого.

Читайте також