Правила видачі перепусток на комендантську годину: киянам пояснили нюанси

Правила видачі перепусток на комендантську годину: киянам пояснили нюанси

Більшість жителів Києва відповідально дотримуються правил воєнного стану. Відтак, суспільство було обурене відео, яке з'явилося в соціальних мережах, де хтось їздить автомобілем під час комендантської години. Про це повідомив Сергій Попко, начальник Київської міської військової адміністрації.

Він також роз’яснив правові нюанси обмежень. Видання перепусток на комендантську годину відбувається для конкретного автомобіля та водія або водіїв. У документі зазначено марку, колір та номер автомобіля, а також дані водія, який має право керувати ним. Також вказується власник автомобіля та особа, яка видала перепустку. Кожна перепустка має свій унікальний захист і номер.

Перепустки на комендантську годину можуть видавати Київська міська військова адміністрація, Київська обласна військова адміністрація, КМДА та військова служба правопорядку. "Тому в кожному порушенні необхідно чітко з'ясовувати, чи була перепустка видана, чи була вона легальною, а також хто її видав. Всі дані в перепустці чітко вказані", - пояснив Сергій Попко.

Використання перепустки не дозволяє проїзд через Південний міст, повідомив начальник адміністрації. Це право мають лише військовослужбовці та інші представники сил оборони, транспорт, який забезпечує функціонування міста, а також великі вантажівки. Контроль за використанням перепусток здійснює поліція на дорогах та блокпостах. Нелегальні або порушені перепустки забираються. За останні кілька місяців було вилучено понад 1500 таких документів, повідомив Попко.

Місяць тому були введені нові формати перепусток для пересування по Києву під час комендантської години. Комендантська година триває з 00:00 до 05:00 години. Протягом цього часу забороняється перебування на вулицях та в громадських місцях, переміщення транспортом без спеціальної перепустки або пішки. Вийти з будинку можна лише для того, щоб дійти до найближчого укриття при оголошенні повітряної тривоги.

Читайте також: