Прикордонники прогнозують погіршення ситуації на кордоні з Польщею

За даними речника Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Андрія Демченка, на трьох пунктах пропуску кордону з Польщі в Україну очікує перетину тисяча вантажівок. Про це він повідомив під час телемарафону.

Блокада вантажівок відбувається на пунктах пропуску "Ягодин-Дорогуськ", "Краківець-Корчова" та "Рава-Руська - Гребене".

За словами Демченка, за інформацією польських колег, усього очікується перетин 1 тисячі вантажівок на всіх трьох напрямках з Польщі в Україну, при цьому половина з них зосереджена на пункті пропуску "Ягодин".

За його думкою, ситуація буде ускладнюватися через довгострокову акцію польських перевізників. Проте рух на інших пунктах пропуску залишається вільним, і блокада не впливає на проїзд легкового та автобусного транспорту напрямком "Ягодин-Дорогуськ", "Краківець-Корчова" та "Рава-Руська".

За словами речника ДПСУ, фактично на українські пункти пропуску з Польщі прибуває лише одна або дві вантажівки. Це основний потік вантажівок, що йде в Україну на цих трьох напрямках.

Польські перевізники заблокували три прикордонні переходи на польсько-українському кордоні, проте Україна ще не отримала чітких вимог від них.

Раніше повідомлялося, що акція протесту триватиме до 3 грудня 2023 року.