Прикордонники розповіли, скільки українців щодня намагаються втекти з країни

Прикордонники розповіли, скільки українців щодня намагаються втекти з країни

Щодня прикордонники затримують близько 20-30 осіб, які намагаються незаконно перетнути кордон. За даними речника Держприкордонслужби Андрія Демченка, кількість осіб, яким відмовили у перетині кордону, становить приблизно 100-150 на день.

За словами Демченка, особи, які намагаються перетнути кордон без законних підстав, затримуються прибуваючи до пунктів пропуску. Відтак, збільшується кількість затриманих осіб на "зеленій ділянці" кордону. За час дії воєнного стану, було затримано 15 800 осіб, а ще 6900 осіб виявлені в пунктах пропуску.

Найбільше спроб незаконного перетину кордону фіксуються навесні та влітку. Хоча кількість випадків перетину кордону із підробними документами зменшилася, збільшилася кількість осіб, які намагаються перетнути кордон за межами пунктів пропуску.

У зв'язку з мобілізацією військовозобов'язаних в Україні, особливо великий запит виник на деякі спеціальності у військових. Танкісти, штурмовики, піхотинці, артилеристи, оператори безпілотників, парамедики та водії є особами, яких не вистачає серед захисників.

Про це повідомив капітан Збройних сил України Валерій Прозапас.

Читайте також: