Принца Гаррі хочуть позбавити королівського титулу

Принца Гаррі та його дружину Меган Маркл хочуть позбавити королівських титулів значна частина британців.

44% респондентів заявили, що принца Гаррі має бути позбавлено титулу принца Сассекського, тоді як 32% опитаних британців цю думку не поділяють, свідчать результати опитування YouGov, пише The Times.

65% британців вважають, що Гаррі та Меган добровільно відмовилися від королівських обов'язків, і лише 11% сказали, що їх змусили піти з британської монаршої родини.

49% опитаних не вважають королівську родину Британії расистською інституцією (протилежної думки - 26%), коментуючи твердження Меган Маркл про те, що один із членів сім'ї був проти темного кольору шкіри її дитини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Принц Гаррі й Меґан Маркл можуть знову "влитися" у королівську родину ЗМІ

Більше половини респондентів (53%) вважають, що Гаррі і Меган не заслуговують на вибачення від королівської родини за таке ставлення і лише 19% думають, що заслуговують.

Автори опитування поцікавилися у респондентів, як на їхнє ставлення до пари вплинув вихід документального серіалу Netflix про Гаррі та Меган. З'ясувалося, що 23% британців після перегляду шоу стали думати про Гаррі та Меган гірше - на відміну від 7%, які сказали, що воно змусило їх думати про пару краще.

Натомість серіал викликав у багатьох, хто переглянув його симпатію до старшого брата Гаррі принца Вільяма та його дружини Кейт Міддлтон. 44% респондентів заявили, що вони більше симпатизують Вільяму та Кетрін порівняно з 17% респондентів, які симпатизують Гаррі та Меган.

Королева Великої Британії Єлизавета ІІ не приховувала, що вважала онука принца Гаррі улюбленцем.

Особливі стосунки монархині й молодшого онука залишилися такими все її життя. Історик, автор книжки "Королева нашого часу: життя Єлизавети II" Роберт Гардман, розповів People, що покійна монархиня завжди любила Гаррі, а Гаррі любив її.