Приват, Ощад, monobank: українські банки встановили ліміти на зняття готівки

Українські банки обмежили зняття готівки до 100 тис. грн на добу

Українські банки встановили ліміт на зняття готівки з банківських рахунків в результаті російського вторгнення. Тепер клієнти не можуть зняти більше 100 тисяч гривень на добу, повідомляє "Апостроф" за даними "Хвилі".

Розмір зняття готівки залежить від банку і виду картки, а також того, чи знімає особа власні кошти або кредитні. Наприклад, для карток "ПриватБанку" комісія для виплат становить 0%, для картки "Універсальної" - 1% для власних коштів і 4% для кредитних.

Обмеження на зняття готівки також стосуються банкоматів та POS-терміналів. Користувачі можуть знімати лише суму, встановлену банком, зазвичай не більше 50 тисяч гривень за один раз. Наприклад, у ПриватБанку максимальна сума для зняття становить 20 тисяч гривень за одну операцію.

Крім того, monobank обмежив перекази фізичних осіб таким чином: максимальна сума на картку українського банку - 60 тис. гривень; ліміти на кількість операцій - 50 на день, 100 на 4 дні, 150 на місяць. Максимально за місяць можна переказати суму, що не перевищує межі платіжних систем: не більше 10 000 доларів (за курсом НБУ) для MasterCard та не більше 25 000 доларів (за курсом НБУ) для Visa.

Ці обмеження на зняття готівки та перекази стали наслідком російського вторгнення, що спричинило фінансові незручності в Україні. Аналітики також спрогнозували зростання курсу долара та цін в країні.