Продуктові мережі посилюють програми енергонезалежності

Продуктові мережі посилюють програми енергонезалежності

Українські мережі продуктового ритейлу посилюють свої програми енергонезалежності та оптимізації роботи і постачання під час відключення електроенергії. Це стало відомо з опитування, проведеного агентством "Інтерфакс-Україна".

Магазини мережі "Auchan Україна" у 2022 році придбали генератори, що дозволяють їм працювати під час планових та аварійних відключень. "У разі відключення електроенергії до 10 годин намагаємося підтримувати пункти незламності під час усього часу відключень. Звісно, такі тривалі відсутності електроенергії впливають на ресурс роботи генераторів, і ми маємо встигати в короткі терміни проводити позаплановий сервіс або ремонт цього обладнання", - сказав директор з продажу Auchan Сергій Федоровічев.

NOVUS також обладнані генераторами, що дозволяє їм ефективно доставляти і зберігати продукти, а також готувати їжу навіть без світла.

Мережа Varus постачає свої магазини генераторами, що забезпечують роботу кас та основні потреби у світлі.

Мережа "КОЛО" зробила низку заходів для безперебійної роботи в умовах відключень. Вони встановили енергоефективні технології та рішення для зменшення споживання електроенергії, а також живлять магазини генераторами або станціями безперебійного живлення.

Мережі також оптимізували системи постачання та асортимент продуктів з коротким терміном споживання, щоб забезпечити клієнтів свіжими продуктами.

Читайте також: