Пропагандисти РФ готують інформаційну операцію «Перун»: розвідка повідомила деталі

Російські пропагандисти продовжують активну фазу інформаційної операції "Перун"

Російські пропагандисти активно виконують інформаційну операцію під назвою "Перун", яка зосереджена на впливі на Україну. Про це повідомило Головне управління розвідки Міноборони.

Зазначається, що Росія намагається наростити нестабільність політичної ситуації на Заході і "створити умови для вирішення завдань" так званої СВО.

Операція "Перун" також проводиться на тимчасово окупованих територіях України і більшості регіонів Росії. В ній беруть участь підрозділи Росгвардії та розвідки, повідомили у відомстві.

Пропагандисти Кремля дають шпигунам інструкції щодо проведення таких заходів:

  • дискредитація українських та західних політиків, звинувачуючи їх у корупції та зраді інтересам України;
  • виправдовування агресії РФ і виграшні публікації стосовно ситуації навколо України;
  • поширення дезінформації про "нормалізацію життя" українців на окупованих Росією територіях з допомогою високопоставлених чиновників РФ;
  • створення образу "українських нацистів" в російському та європейському медіапросторі.

"Спецслужби Кремля мають розповідати про події в Україні протягом першої половини 2024 року, використовуючи відомі і нові фейкові наративи: про планування державного перевороту в Києві, звинувачення України у розпочатті бойових дій на Донбасі, масове вбивство проросійських активістів в Одесі", - розповіли розвідники.

За планом, пік активності пропагандистських заходів випадає на 17 березня, коли в Росії відбудуться так звані президентські вибори. Завершення операції "Перун" окупанти планують до 30 червня поточного року.

Раніше було повідомлено, що окупанти спостерігають за сторінками українців у соцмережах перед "виборами".

Читайте також:

  • Що чекає росіян після виборів? Зеленський розкрив деталі
  • Як російська пропаганда впливає на західну зброю