Прощання з борцем за незалежність України Степаном Хмарою: фоторепортаж

Сьогодні, 25 лютого, в Києві відбулась церемонія прощання з Героєм України Степаном Хмарою. Цю інформацію повідомляє кореспондент «Главкома».

У Київській консерваторії відбулась церемонія прощання з політиком, на яку прийшли рідні, друзі та колеги Хмари. Олексій Данілов, секретар РНБО, також віддав шану загиблому політв’язню. Він зазначив, що Хмара мав сильне почуття справедливості і разом з іншими зробив вагомий внесок у незалежність України. Зараз таких принципових людей, як він, майже не залишилося.

Капітан першого рангу у відставці Євген Лупаков розповів, що познайомився зі Степаном Хмарою у 1992 році в Севастополі. Вони разом пройшлися по місту, щоб продемонструвати, що Крим належить Україні. Хоча акцію спробували використати проти України, Хмара робив все можливе, щоб усі зрозуміли, що Крим належить Україні. Він завжди стояв за свою ціль - вільну, незалежну Україну.

Дружина Степана Хмари, Роксолана Хмара, наголосила на його непохитній волі та боротьбі за вільну Україну. Вона пригадала його слова про те, що 2024 рік буде визначальним для України, і вона хоче бачити, як Україна перемагає.

Труну з тілом Степана Хмари віднесли на Майдан Незалежності, де його попрощалися понад півтори тисячі людей. Роксолана Хмара подякувала всім за підтримку під час хвороби Степана.

Церковна служба за Хмару відбудеться у Церкві Святого Миколая УГКЦ, а поховають його на Байковому кладовищі.

Степан Хмара помер 21 лютого у віці 86 років. Він був борцем за незалежність України та одним із лідерів антикомуністичного руху. У 1980-му Хмару заарештували за політичну діяльність, звинувативши у "антирадянській пропаганді". Він провів ув'язнений в таборах суворого режиму та на засланні. Після звільнення у 1987 році він став активним учасником громадсько-політичного життя України.

Степан Хмара - Герой України.