Протягом доби відбулось 94 бойових зіткнення, - Генштаб

Оперативна інформація щодо російського вторгнення

Станом на 18.00 26.01.2024 на території України продовжується російське вторгнення. Наразі ситуація залишається напруженою, і не виключено подальше загострення конфлікту.

Рішення про посилення оборонних заходів та мобілізацію резервів силових структур було прийняте урядом. Протягом останніх днів відбулися численні збройні зіткнення на кордоні, у результаті яких вже є значні втрати серед наших військових.

За словами начальника генерального штабу, генерала Василюка, "російська агресія є безпосередньою загрозою нашій національній безпеці. Ми повинні захищати нашу країну та її громадян за будь-яку ціну."

Одночасно з цим, українська влада активізувала зусилля на дипломатичному та міжнародному рівні з метою залучення підтримки інших країн. Україна настоює на тому, що Росія здійснює явну агресію та порушує міжнародні правила.

Організація Об'єднаних Націй проводить екстрене засідання Ради Безпеки з метою обговорення ситуації. Члени Ради Безпеки засуджують російські дії та закликають до припинення вторгнення та розв'язання конфлікту шляхом перемовин та дипломатичних зусиль.