Путін досі помилково вважає, що зможе пережити Україну – Байден

Сполучені Штати Америки, які згуртували інші країни для підтримки України в умовах протистояння російській агресії, не похитнуться у своїй відданості захисту України.

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін досі помилково вважає, що зможе пережити Україну. Про це сказав президент США Джозеф Байден під час виступу в Університеті Вільнюса, повідомив "Укрінформ".

"Ми не похитнемося. Я маю на увазі, що наша відданість Україні не ослабне", заявив Байден.

"Путін досі помилково вважає, що зможе пережити Україну. Він не може повірити, що це їхня (українська. Gazeta.ua) земля, їхня країна та їхнє майбутнє. І навіть через стільки часу Путін все ще сумнівається в нашій витривалості", сказав президент США.

США "відстоюватимуть волю і свободу сьогодні, завтра, й допоки буде необхідно", заявив Байден.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Попри жахливі звірства, у тому числі злочини проти людяності, які Росія вже майже півтора року чинить в Україні, український народ залишається незломленим, сказав американський президент.

"Україна залишається незалежною й мужньою. І Сполучені Штати створили коаліцію з понад 50 країн, аби бути певними, що Україна має можливості захиститися і зараз, і в майбутньому", заявив Байден.

Сьогодні президент України Володимир Зеленський зустрівся із Байденом. Лідери поговорили у Вільнюсі на полях саміту НАТО.

Минулого тижня США оголосили 42-ий пакет військової допомоги Україні, який, зокрема, передбачає надання касетних боєприпасів.

З початку повномасштабної російської агресії США надали Україні військової допомоги на понад $41,3 млрд.