"Путін хотів би": У Німеччині розповіли про цілі Росії

Саме Німеччині необхідно бути більш стійкою до російської дезінформації, повідомив міністр оборони Борис Пісторіус під час свого візиту до військового центру оперативного зв'язку в Майєні.

За його словами, кампанії дезінформації мають бути розпізнані на ранніх етапах і публічно розкриватись.

"Ми повинні стати стійкими як держава і як суспільство", - відзначив Пісторіус.

Згідно з міністром оборони Німеччини, Росія намагалася вплинути на політичні рішення в Німеччині і спровокувати розкол між Німеччиною та її союзниками, а також висіяти насіння недовіри до НАТО.

Нещодавно прем'єр-міністр Бельгії Александер Де Кроо оголосив про розслідування можливого втручання Росії в вибори до Європейського парламенту, які відбудуться в червні. За його словами, бельгійська розвідка підтвердила існування мережі, яка намагається підірвати підтримку України з боку європейських партнерів.

За словами Де Кроо, дослідження встановило, що до членів Європарламенту зверталися з пропозиціями отримати гроші за просування російської пропаганди. Однак цей підкуп відбувався за межами Бельгії.

За його словами, мета такої діяльності полягає у підтримці кандидатів, які схильні до проросійської політики, і зростанні проросійського наративу у Європейському парламенті.

Джерело: DW