"Путін – кадровий кагебіст. Десятки років вибудовував агентуру по Україні" – голова СБУ

За час повномасштабної російської агресії Служба безпеки України викрила понад 300 зрадників.

Із них дев'ять у самій спецслужбі і 102 в Силах оборони. Про це сказав голова СБУ Василь Малюк в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"На жаль, зрадники були в різних органах влади ми викрили "кротів" у секретаріаті Кабміну й Торгово-промисловій палаті, серед діючих та колишніх правоохоронців і представників Сил оборони", розповів Малюк.

"Буквально вчора викрили адвоката, який раніше був працівником прокуратури. Він збирав таємну інформацію, шукав як отримати мапи мінних полів, місця розташування HIMARS, складів з боєприпасами. Тобто класичний російський агент. Цікаво, що його дружина є помічником одразу двох народних депутатів. І це, знову ж таки, поле для додаткового вивчення щодо можливих ризиків витоку даних", сказав голова СБУ

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

РФ хотіла, щоб в Україні було багато її агентів, зі слів Малюка.

"Треба розуміти просту річ: Путін кадровий кагебіст, він десятки років вибудовував агентурну роботу по Україні. Це наче рак, який поширює свої метастази і пожирає здорові клітини. Але насправді агентурна мережа російської ФСБ не спрацювала так, як очікувалось, "пухлину" ми вчасно вирізали", заявив голова СБУ.

Зараз спецслужба знешкоджує агентурні мережі, які Росія готувала 30 років, сказав Малюк.

"Щоб якнайшвидше перемогти, треба вимести все це московське сміття, яке причаїлось по кутках", заявив голова СБУ.

У лютому Веровна Рада призначила Василя Малюка головою СБУ. До призначення він був виконувачем обов'язків голови відомства.

Малюк заявив про системну роботу у боротьбі з тими, хто шкодить безпеці держави у різних сферах.

В СБУ відбувається "внутрішнє очищення", сказав президент Володимир Зеленський.