"Рада 7" при президентові на спецзасіданні обговорить підвищення податків

Президент спілкується з членами Ради
Президент спілкується з членами Ради

Учасники Ради з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану будуть обговорювати законопроєкт про підвищення податків, що має намір поповнити бюджет на 125 млрд гривень цього року і на 341,9 млрд гривень наступного року. Про це повідомив Олег Гороховський, член ради та співзасновник monobank.

Гороховський зазначив, що діалог між підприємцями та державою дуже важливий у пошуку спільних рішень, що допоможуть зміцнити економіку в умовах війни. Він висловив задоволення з того, що їх чують і вони можуть передати бачення підприємців керівництву держави.

Гороховський підкреслив, що хоча можуть бути різні погляди, необхідно знайти рішення через діалог. Він підкреслив, що вони не йдуть проти держави, адже їх спільна мета - зберегти економіку, яка надасть можливість продовжувати воювати. За його словами, потрібно краще управляти наявними податками, а не підвищувати їх, зокрема, в період війни.

Раніше Гороховський назвав зрадниками тих, хто пропонує підвищити податки під час війни. За його думкою, необхідно карати тих, хто краде та мародерствує під час воєнних конфліктів. Зокрема, він згадав про те, як таке було зроблено в минулі війни.

Олександр Конотопський, ще один член Ради 7, різко критикує урядовий законопроєкт про підвищення податків. Він зазначив, що підвищення податків неможливо здійснити, оскільки ні громадяни, ні бізнес не готові до цього. Замість цього, він вважає, що податки в Україні слід знижувати і навчати всіх належним чином їх сплачувати, тоді доходи держави зростатимуть.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також