Рада у першому читанні ухвалила скандальний законопроєкт про пом’якшення покарання за корупцію

Перше читання законопроєкту про пом'якшення покарання за корупцію
Перше читання законопроєкту про пом'якшення покарання за корупцію

Верховна Рада здійснила перший крок до пом'якшення відповідальності за корупційні злочини

У четвер, 18 липня 2024 року, Верховна Рада України підтримала у першому читанні законопроєкт №11340, який стосується угоди зі слідством про визнання винуватості у корупційних провадженнях.

За інформацією народного депутата Ярослава Железняка, законопроєкт отримав підтримку 231 парламентаря. "Попри ризики, на які вказали НАБУ, САП, Антикорупційний комітет... Коаліція протягнула через зал перше читання", - зазначив Железняк.

Проте, антикорупційні активісти висловили занепокоєння щодо цього законопроєкту. Голова Центру протидії корупції (ЦПК) Віталій Шабунін вважає, що цей закон може дати змогу корупціонерам уникати в'язниці. "Якщо його приймуть, нардепи та міністри, яких спіймали на хабарі, зможуть заплатити штраф і уникнути в'язниці", - зазначив Шабунін.

Нагадаємо, до голосування у Верховній Раді, НАБУ та САП підтримали висновок Антикорупційного комітету щодо корупційних ризиків у законопроєкті.

Ухвалення законопроєкту в першому читанні - це ще початковий етап. Документ повинен пройти друге читання, отримати схвалення Верховної Ради в цілому та підпис Президента.

Читайте також