Рада ухвалила новий закон про страхування авто: що зміниться для водіїв

Рада ухвалила новий закон про страхування авто: що зміниться для водіїв

Україна змінила систему обов'язкового страхування автовласників

Згідно з інформацією, Верховна Рада України ухвалила законопроект щодо змін в системі обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності автовласників. Це призведе до вирівнювання українського законодавства з європейськими стандартами.

За новим законопроектом буде введено нову систему захисту інтересів страхувальників і потерпілих. Також буде змінено державне регулювання та нагляд за ринком обов'язкового страхування автовласників.

Поступове підвищення страхових сум

Законопроект передбачає поступове збільшення страхових виплат до рівня, який відповідає європейським стандартам. Протягом двох років розмір виплати на одного потерпілого зросте до 1 млн гривень, а на один страховий випадок - до 20 млн гривень. Також будуть збільшені суми компенсації за шкоду майну потерпілих до 2 млн гривень.

Запровадять швидкі гарантійні виплати потерпілим від страховиків-банкрутів і розширять застосування "європротоколу", який оформляється в разі ДТП без участі поліції.

Крім цього, буде введено новий порядок розрахунку розміру страхової виплати без врахування зносу та відшкодування витрат, необхідних для відновлення авто.

Нагадаємо, що раніше було повідомлено про штраф за відсутність обов'язкового страхування автовласників.

Читайте також: