Ракета, якою РФ вдарила по Харкову, могла бути з КНДР – прокуратура

У Харкові розглядають уцілілу хвостову частину ракети, яку Росія могла отримати від КНДР. Вона виглядає схожою на "Іскандер", але має технічні відмінності. Про це повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

 

 

6 січня Чубенко показав уламки ракет, якими росіяни обстрілювали Харків з 29 грудня по 2 січня. Зокрема, була показана і ракета, що вдарила по центру міста.

 

 

 

 

 

Під час удару від неї залишилися дуже великі частини, зокрема, й хвостова частина, по якій ми змогли зрозуміти, що це нетипова ракета "Іскандер". Якими ракетами били – такими ж самими чи ні – зараз не можу сказати, оскільки під час інших ударів залишилися дрібні частини, за якими неможливо відрізнити, чи це "Іскандер", чи дуже схожа на нього ракета. Проводяться експертизи.

 

 

 

 

За словами Чубенка, ніколи раніше не було випадків, коли росіяни намагалися приховувати маркування ракет, якими обстрілювали Харківщину. Він також зазначив відмінності в якості і внутрішньому обладнанні цієї ракети.

 

 

 

 

Експерти також мають сумніви через технічні відмінності. Вони виявили, що ця ракета трохи більша за "Іскандер" і має іншу обмотку дротів.

 

 

 

 

Проте, фахівці не можуть точно сказати, що це ракета виробництва КНДР. Вони припускають, що або Росія перейшла на менш якісне виробництво ракет, або це може бути ракета, виготовлена іншою країною.

 

 

 

 

Раніше координатор Ради національної безпеки Білого дому повідомив, що Росія придбала у КНДР балістичні ракети і вже використала їх проти України.

 

 

 

 

Супутникові знімки також показали безперервний потік кораблів з КНДР до Росії, що свідчить про продовження співпраці.

 

 

 

Загалом, російсько-північнокорейське співробітництво зростає в різних сферах, включаючи торгівлю, економіку, науку та технології. Джерело: ukrinform.ua