Головна

Ракетні обстріли РФ можуть означати початок «зимової кампанії ударів» по Україні – ЗМІ

Ракетний обстріл України російськими силами

Західні джерела повідомляють, що російський обстріл України, який відбувся минулої ночі, може бути початком зимової кампанії ударів. Зазначається, що Росія може розпочати скоординовані удари на критично важливі об'єкти енергетичної інфраструктури України.

Удари були завдані бомбардувальниками Ту-95, які не використовувалися протягом кількох місяців. При цьому ворог використовував високоточні ракети. Внаслідок обстрілу загинув щонайменше один мирний житель.

Інформатор зазначив, що цей обстріл не був скоординований з атаками дронів, які постійно проводять окупанти. Зазначається також, що російські окупанти відновили удари крилатими ракетами після тривалої паузи у 79 днів.

Наразі триває 653-тя доба широкомасштабної війни РФ проти України. За даними останньої доби, ворог здійснив 27 ракетних та 27 авіаційних ударів і провів 49 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Також зареєстровано 77 бойових зіткнень. Російські окупанти вдарили по Україні крилатими ракетами повітряного базування, балістичною ракетою "Іскандер-М" та зенітними керованими ракетами С-300. Протиповітряна оборона України знищила 14 крилатих ракет. Жертви серед цивільного населення та руйнування в інфраструктурі нестигають.

Читайте також: