"Ревізор із США": що означає візит Пріцкер і чому це гарна новина

В Київ прибула спеціальна представниця США з відновлення економіки України - Пенні Пріцкер. Метою цього візиту є переконання американської сторони в тому, що кошти, які вони надсилають на допомогу Україні, не зловживаються.

Це означає, що американці планують контролювати роботу українських чиновників і є готовими співпрацювати з Україною у майбутньому. Таку думку висловив політолог Тарас Загородній у коментарі для Gazeta.ua.

Загородній зазначив, що американці докладають зусиль до контролю військового напряму, але питання може виникнути щодо фінансової допомоги США на невійськові цілі. Він вважає, що спосіб реалізації цього контролю буде важливим. Незважаючи на те, як українська влада може шкодити національному благу, американські податкоплатники несуть відповідальність за свої гроші. Якщо комусь вдасться підтвердити факт зловживання, будуть серйозні наслідки.

Загородній наголосив на тому, що важливо дивитися, як саме буде здійснюватися цей контроль на практиці.

До Києва також планується приїзд генерального інспектора Міністерства оборони США - Роберта Сторча. Після проведеного аудиту використання 113 мільярдів доларів, наданих Сполученими Штатами, буде визначений механізм надання майбутньої допомоги Україні.

До Києва приїхала спеціальна представниця США з відновлення економіки України Пенні Пріцкер. Очікується приїзд генерального інспектора Міністерства оборони США Роберта Сторча.

Результати контролю використання Україною виділених з початку повномаштабного вторгнення Сполученими Штатами 113 мільярдів доларів стануть основою механізму майбутньої допомоги.

Читайте також: