РФ припинила розслідування загибелі крейсера «Москва»: чим все закінчилося

СК РФ призупинив розслідування справи про затоплення крейсера "Москва"

Слідчий комітет (СК) РФ повідомив про припинення розслідування кримінальної справи щодо затоплення крейсера "Москва", оскільки підозрюваний втік від слідства. Цю інформацію надав батько одного з загиблих матросів, який отримав відповідь від відомства. За словами батька, він не буде оскаржувати рішення СК, але сподівається на відновлення справи.

Батько загиблого матроса вважає, що окрім безпосередніх винуватців затоплення судна, існують ще й інші особи, які своїми діями або бездіяльністю створили умови для цієї події. Він не назвав цих осіб, але зазначив, що вони перебувають у Росії.

Флагман російського флоту затонув внаслідок удару українських ракет

13 квітня 2022 року українські ракети "Нептун" завдали удару по ворожому крейсеру "Москва". Водночас Міноборони Росії стверджували, що судно не затонуло і зберігає плавучість. Проте наступного дня відомство визнало, що флагман російського флоту затопився.

Рештки ракетного крейсера "Москва" знаходяться на глибині 50-60 метрів за координатами 44°56' N 31°44' E. Це дає можливість використовувати водолазів для обстеження решток корабля та організувати підйом частин корабля та його озброєння.