РФ створила спецзагін, щоб залучити спортсменів до війни

Окупанти в Росії створили спеціальний загін для спортсменів "Союз", з метою залучити їх до бойових дій в Україні. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Згідно зі звітом Центру національного спротиву, перший заступник голови адміністрації президента РФ Сергій Кирієнко створив загін "Союз", в який увійшли учасники спортивних змагань, зокрема, турнірів бойових мистецтв.

Цей загін отримує фінансування від державних компаній Росії, таких як Росатом і Сбербанк. У навчанні учасників "Союзу" бере участь російський університет спецназу, розташований у Чечні.

Раніше Міжнародна федерація гімнастики допустила до змагань російських спортсменів, які відкрито підтримують війну. Російські гімнасти змагалися під символом агресії РФ проти України.

Також було повідомлено, що російські лижники виразили свою підтримку українській війні. Учасники лижного забігу в Росії вишукувалися у формі великої літери "Z".

Українські футболісти, серед них Мудрик, закликали президента Франції Еммануеля Макрона не допускати на Олімпіаду прихильників конфлікту з Російською Федерацією.