РФ заявила про масовану атаку безпілотників: що відомо

У ніч проти 13 березня деякі області Росії стали мішенню атак дронів. Повідомлення про це надійшли від губернаторів Білгородської, Курської та Воронезької областей - В'ячеслава Гладкова, Романа Старовойта та Олександра Гусєва відповідно.

Білгородська область

Місто Шебекіне в Білгородській області потрапило під обстріл. Говорячи про це, губернатор В'ячеслав Гладкий повідомив, що є один постраждалий.

"За попередньою інформацією, постраждала одна людина - співробітник промислового підприємства. У нього контузія та садна. Його доставили до лікарні міста Білгород", - повідомив Гладкий.

Губернатор також заявив про повторний обстріл, внаслідок якого постраждалих немає.

За словами Гладкого, об'єктами пошкоджень є вибите вікно в кількох квартирах багатоквартирного будинку, задимлення боксу на промисловому підприємстві, а також пошкоджена електролінія.

Він повідомив, що деякі абоненти міста Шебекіне, села Нова Таволжанка та селища Маслова Пристань тимчасово залишаться без світла.

Курська область

За словами губернатора, в Курській області була оголошена ракетна небезпека і працювала система ППО. Пізніше Старовойт заявив, що було збито три дрони.

"Силами ППО в Курському районі були збиті три безпілотники", - написав Старовийт.

Воронезька область

Губернатор Воронезької області повідомив про роботу ППО.

"На території регіону декілька разів активували системи ППО. За попередньою інформацією, цивільні об'єкти не постраждали", - повідомив Гусєв.

"За допомогою засобів ППО у Воронезькій області був виявлений і знищений дрон. За попередніми даними, ніяких наслідків на землі немає", - додав він.

Нагадаємо, 12 березня в Білгороді було зафіксовано кілька влучань безпілотних літальних апаратів. Місцеві Telegram-канали повідомляють про атаки на підприємства та адміністрацію.

Близько 11 години безпілотник атакував комерційне підприємство в місті. Проте за інформацією від співробітників Росгвардії, його було збито зі стрілецької зброї, і постраждалих та руйнувань на об'єкті немає.

Через годину надійшла інформація, що торговий об'єкт став жертвою атаки безпілотника.