Робота в Угорщині: на які вакансії та зарплатню можуть розраховувати українці

Угорщина має дефіцит робочої сили в багатьох професіях

За даними Центрального статистичного управління Угорщини (KSH), у країні налічується 202 тис. безробітних. Проте, через освітні й професійні невідповідності, робочі місця залишаються незаповненими. Така ситуація спостерігається в галузях металообробки, будівництва, торгівлі, виробництва та охорони здоров'я. Роботодавці зацікавлені у залученні іноземних працівників.

Найбільший дефіцит робочих рук в Угорщині виникає в професіях зварювальників та різальників, оббивників меблів, покрівельників, операторів целюлозно-паперового виробництва, сантехніків, гірничих робітників, операторів металообробних цехів, операторів зі скла та кераміки, укладальників підлоги та плитки, столярів, мулярів та інших.

Також є вакансії, які потребують меншої фізичної праці і можуть підійти жінкам, наприклад, стюарди, продавці вуличної їжі, фізіотерапевти, косметологи.

Українські біженці отримають підтримку в пошуку роботи в Ірландії

Українські біженці, які прибувають до Ірландії для отримання тимчасового захисту, отримають навчання та допомогу в пошуку роботи. Уряд Ірландії планує зменшити щотижневі виплати українцям, що приїхали під час війни, для зменшення потоку людей через кризу з житлом. Новоприбулі отримуватимуть допомогу у розмірі 38,80 євро на тиждень.